Auteurs leesplezier

Voor leerkrachten, ouders en leesbevorderaars
Isbn 978-90-5838-446-1
Nur 190, 600
16,5 x 24,5 cm
120 blz.
Verschijnt 1 mei 2008
€ 18

© Uitgeverij De Eenhoorn
Designed by Comaxay

over de auteurs

Ria Dorssemont
Ria Dorssemont woont in Turnhout. Ze was de allereerste leesjuf in Vlaanderen. Voor het leesonderricht in de basisschool bedacht ze een eigen aanpak waarin leesplezier centraal staat. Haar ervaringen gaf ze tien jaar lang als praktijkdocente door in de lerarenopleiding (Thomas More Hogeschool, departement lerarenopleiding Turnhout). Ze begeleidde ook de leerkrachten van het OKAN-project (Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers). Tegenwoordig geeft ze talloze bijscholingen en voordrachten om mensen te overtuigen van de noodzaak van leesbevordering. Ze was medeoprichter van en zit ook in de jury van de Beste Boekenjuf/meester.

Manu Manderveld
Manu Manderveld is getrouwd met Ria en woont dus ook in Turnhout. Hij is erebibliothecaris van de stad Geel en was jarenlang betrokken bij de Werkgroep Makkelijk Lezen van Biblion in Nederland. Hij zorgde ervoor dat de openbare bibliotheken aangepaste lectuurvoorzieningen voor gehandicapten en moeilijke lezers opnamen. Ook introduceerde hij strips als een volwaardig medium in de openbare bibliotheken. Naast het lezen van kinderboeken recenseert hij ook lectuur voor volwassenen, onder meer voor Biblion en Vlabin.


Beiden kregen van de vakorganisatie boek.be een Gulden Boekenspeld voor hun jarenlange verdiensten voor het boekenvak (januari 2007).